Sir Redman X Candiani Denim Collection

Denim met een Statement: 
Ontdek de Sir Redman X Candiani Denim Collectie!

Sir Redman heeft een speciale collectie in samenwerking met Candiani Denim gelanceerd. Een capsule collectie waar de échte denimheads en selvedge-freaks hun hart aan kunnen ophalen. De beste Italiaanse denim fabrics en het mooiste (chroomvrij gelooid) nerfleer, komen samen in een 5-tal met de hand gemaakte bretels. Duurzaam in Europa geproduceerd.

I’m Sir Redman, a man of style

Sir Redman bretels zijn er voor mannen die van fashion een statement maken. Die zichzelf durven te laten zien en hun mannetje staan. Met gevoel voor stijl en oog voor kwaliteit. Sir Redman maakt zijn bretels volledig met de hand in eigen huis in Nederland. De authentieke stijl komt voort uit passie, vakmanschap en méér dan 50 jaar ervaring. Met uiterste precisie en aandacht voor design, creëren ze eyecatchers waar niemand omheen kan.

 

Premium denim: Candiani denim

Opgericht in 1938 vlakbij Milaan, Italië, is Candiani Denim één van de meest gerespecteerde denim weverijen van de wereld. Vandaag de dag staat het bedrijf bekend voor zijn premium denim stoffen, zijn vakkennis in ambachtelijke textielproducten en innovatie in duurzaamheid. Ook staat Candiani Denim bekend als ‘one of the ‘greenest’ mills in the blue world.’

 

Collab

Voor deze ‘special edition’ zijn er 5 unieke bretels ontwikkeld. Drie verschillende ongewassen denim fabrics van Candiani vormen de basis voor de 5 stijlen. Elke stijl gekenmerkt door een eigen look, waarbij de selvedge (zelfkant van het denim doek) op verschillende manieren wordt gebruikt. Van een opvallende selvedge over de hele lengte van de bretel tot een klein detail onder het rugstuk. Ook zijn er 2 bijpassende selvedge vlinderstrikken in de collectie: perfect voor de feestelijke gelegenheden! Elke bretel is afgewerkt met premium chroom-vrij gelooid nerfleer. Leer welke zonder chemicaliën is gelooid op de meeste ambachtelijke en duurzame manier. De lederen details en lussen geven de bretels een authentieke en stijlvolle uitstraling. Een musthave voor iedere man!

 

Titel

Tekst