Vegan Collectie

Sir Redman en Aarden lanceren accessoire collectie

Aarden Respectful Tailoring en Sir Redman lanceren een speciale accessoire collectie, bestaande uit vegan en gerecyclede bretels en strikken. Een innovatieve samenwerking die bijdraagt aan een circulaire economie met stijlvolle, duurzame accessoires voor de mode- en milieubewuste man én vrouw. “Deze gezamenlijke collectie biedt een mooie kans om elkaars krachten te benutten en versterken.”

Collectie met vegan en gerecyclede bretels en strikken

Sir Redman bretels en strikken zijn er voor iedereen die van fashion een statement wil maken. Die zichzelf durven te laten zien, met gevoel voor stijl en oog voor kwaliteit. Dit geldt ook voor de mannen en vrouwen die kiezen voor een duurzaam Aarden maatpak. “Als men een trouwpak kiest, denkt men vaak aan een 3-delig pak, een maatpak met gilet. Om de feestelijkheid van een bruiloft te benadrukken, wordt er bij ons ook met regelmaat gekozen voor bretels, een strik of beide. Sinds dit jaar hebben wij de collectie van Sir Redman in onze winkel in Arnhem, waardoor wij onze aanstaande bruidegoms nog beter kunnen begeleiden. Van daaruit is het idee geboren om onze duurzame filosofie ook door te voeren in de bretels en strikken”, vertelt Erik Toenhake van Aarden.

Appelleer en gerecyclede stoffen

“De samenwerking met Erik is een logische nieuwe stap. Als tailor van maatpakken, gemaakt van vegan en gerecyclede stoffen, kwam hij met de vraag of we bretels konden maken van deze bijzondere stoffen. Deze vraag hebben wij volmondig met ‘Ja’ beantwoord,” vertelt Nathalie Humbert van Sir Redman. Om het materiaalgebruik te verduurzamen is er gekozen voor de gerecyclede stoffencollectie van Enschede Textielstad, waar Aarden mee (samen)werkt. Daarnaast is er voor de gehele collectie gebruik gemaakt van appelleer in plaats van traditioneel leer van dierenhuiden. Appelleer is stevig, circulair en diervriendelijk en daardoor uiterst geschikt om bretellussen van te maken. Het appelleer wordt gemaakt van het restafval van de appelteelt. Tenslotte hebben Aarden en Sir Redman gekozen voor twee lijnen, namelijk 'duurzaam' en 'duurzaam vegan', waarbij voor de laatste serie geldt dat er in de stoffen geen dierlijk materiaal verwerkt is.

Groeiende vraag naar circulaire mode-items

“Sir Redman maakt zijn bretels volledig met de hand in eigen huis in het Brabantse Budel. Dat past helemaal bij onze waarden kortere afstand en eerlijke arbeidsvoorwaarden. Hun authentieke stijl komt voort uit passie, vakmanschap en méér dan 50 jaar ervaring”, vertelt Erik, die zelf al sinds 2012 pionier is op het gebied van duurzame maatkleding.

De samenwerkingspartners zien een groeiende vraag naar circulaire mode-items: “De samenwerking is als vanzelf gegaan, vol enthousiasme en vertrouwen, en we zijn trots dat we hiermee ook op het gebied van accessoires een volgende stap hebben mogen zetten. De circulaire economie leeft steeds meer. De behoefte om hier een steentje aan bij te dragen groeit; niet alleen bij ontwerpers en producenten, maar ook bij consumenten. Het produceren van verantwoorde kleding en accessoires, die de afvalberg niet vergroten, zien we dan ook als een noodzaak.”

Titel

Tekst